Miért válasszátok a hajós nyaralást Spanyolországba?

Spanyolországot tekintve mik voltak a legkiemelkedőbb és legnagyobb meglepetések, amire nem számítottam, és amiből rengeteg van, így nagyon nehéz, mert alsó hangon is úgy érzem, hogy 1000x szebb az ország, mint amire a legszebb álmainkban is gondoltunk volna anno. Ezt a kijelentésünket pedig az elmúlt évek folyamatos spanyol felfedező útjainkra alapozzuk.  Leírom, magam nevében nyilatkozva, amik a legjobban megfogtak az országból az elmúlt évek során.

A Kanári-szigeteket tekintve Lanzarote volt úgy érzem a legkülönlegesebb meglepetés a Holdbéli tájaival és lenyűgöző színeivel, ugyanakkor Fuertaventura fantasztikus tengerpartjai szintén kellemes meglepetést tartogatnak bárki számára. Gran Canaria is gyönyörű, rendkívül változatos klímájának és tájainak köszönhetően, de ha egyet kellene választani a szigetek közül, én mégis Lanzarotéra szavaznék. A Balear-szigetek közül Ibiza és Formentera voltak számomra a legnagyobb meglepetések, talán az egész országot tekintve is, Észak-Spanyolország mellett! Mallorca is gyönyörű, kell hozzá szerintem legalább 2 hét, hogy alaposabban be tudja az ember járni, Ibiza és Formentera élménye szinte mindent überelt nálam de csak Mallorca után! Ez gondolom érthető 🙂 Mint ahogyan az is hogy egyértelműen Dél, Dél-Spanyolország viszi a pálmát.

 

 

Mára már valószínűleg senki nem lepődik meg ezen, mert én ízig-vérig Dél-Spanyolország rajongó vagyok, a meseszép tájakkal, misztikus legendákkal átszőtt helyekkel, amilyen szépeket talán álmainkban sem képzeltünk el. A legnehezebb, ha a négy autonómiai régió közül kellene választanom, mert Baszkföldet, Asturiast, Cantabriát és Galíciát is a világ legszebb helyei közé sorolom! A Picos de Európa hegyei pedig az olaszországi Dolomitok élményeivel vetekszenek, két kedvenc hegységem Európán belül. Talán Asturias és Cantabria az a kettő, amit mégis kiválasztanék négy közül, mert e kettő közül már tényleg képtelen vagyok választani, annyira a szívem csücskei, és amúgy is könnyen bejárhatóak mivel egymás mellett helyezkednek el! Sokkal szebb az életben, mint a képeken, pedig tisztában vagyok vele, hogy vannak helyek, ahol a képeim esetleg kevesebbet engednek sejtetni, mint a való életben – de mentségemre szólva, ezeket nem lehet minden esetben visszaadni 🙂

Kelet-Spanyolországban Costa Blanca, azon belül is Moraira, Javea és Altea környéke nyerte el egyértelmű tetszésünket, amit az is mutat, hányszor jártunk ott az évek során – akár második otthonunk is lehetne Madrid mellett. Dél-Spanyolországot tekintve pedig a két legkellemesebb élményt Costa de la Luz es Cabo de Gata partjai okozták. Az andalúz embereknél egyébként is kevés ennyire kedves és gyerekszerető embert ismertünk meg Európán belül, de ez igaz az Asturiasban és Cantabriában megismert emberekre is! Sevilla, Granada és Cordoba gyönyörű hármasából nálunk Sevilla viszi el a pálmát, bár Granada Alhambrája megint külön lapon említendő, olyannyira lenyűgöző – ahogy a mondás is tartja, aki nem látta Granadát, az nem látott semmit! Mondom én, hogy nehéz döntés ez, de már belevágtam, és attól, hogy kiemelek párat, még közel sem azt jelenti, hogy a többit nem érdemes felkeresni, csak ezek azok, amik abszolút levettek a lábamról! Ha már Andalúcia, akkor Garganta del Chorrot, még meg kell említenem, mert nagyon különleges élmény volt felkeresni a helyet!

 

 

Élni viszont nagyon örülnék, hogy ha Madridban élnék, ha egyszer úgy döntök, hogy elsősorban a lehetőségek tárházának köszönhetően áthelyezem a székhelyemet. Mert az ország minden szépségével együtt is, itt, a fővárosban érzem otthon magamat, valahányszor itt kötök ki, szívesen egészítem ki a rendszeres felfedező körútjainkat, így biztosított az az érzés is, hogy nemcsak Madridban, de Spanyolország egészében itthon érzem magam! Nagyon szeretem az itteni négy évszakot, a hosszú fél évig tartó nyarakat, a rövid enyhe teleket és az ezernyi színű tavaszt és őszt, amit Madrid nyújt. Ha kellemes négy évszakos klímára vágyunk, akkor azt itt megtaláljuk.