Sukosan, egy nyugodt, csendes halászfalu. Elhelyezkedése Zadartól 5 km-re. Megközelítése könnyű és a környékbeli strandok közül az egyik legkedveltebb. Ideális fekvése miatt a közelben sok kiránduló hely, strand található és a vízisportok kedvelői is megtalálják kikapcsolódási lehetőségeiket.
Ebben a cikkben összegyűjtünk mindent, amit Sukosan-ról tudni érdemes.

Sukosan strand

Strandjai jól felszereltek. A part mentén hosszan helyezkednek el. Szálláshely tekintetében campingek is megtalálhatóak, illetve az apartmantól a drágább szálláshelyig mindenre lehetőség nyílik.

A búvárkodásra, sznorkelezésre vágyók számára ideális hely.

Sukosan gyerekpart

Az egyik legnépszerűbb strand a Gyerekpart néven ismert, hosszan elnyúló strand a part mentén, mely részben homokos. Napágyakkal, strandszékekkel, gyerekvárakkal, bárokkal ellátott strand.
A sekély part a gyerekes családok számára kedvez.

Sukosan kikötő

Sukosan kikötője a Marina Dalmacia kikötő, ami az ország egyik legnagyobb kikötője. Yachtok, vitorlások gyakran használt, forgalmas kikötője.

2018-ban Sukosan-ból indul a Vitorlás körutazás az Adrián! Gyönyörű helyeken járunk majd és felfedezzük az Adria titkait! Nézd meg ezt a videót és tarts velünk!

Ha érdekelnek a tengeri hajóutak, akkor vedd fel a kapcsolatot velem és kimerítő tájékoztatást kapsz! A Zadar hajós utazás című cikkben is részletesen írok egy Zadar és környéki hajós utazásról, amit kár lenne kihagyni!

Akár ezen a telefonszámon: +36709473030

Sukosan látnivalók

Az óvárosban található Szent Cassianus templomot a 11. században építették, de megtalálható a 17. században épült templom is. A zadari érsek által emelt nyári palota romjai különleges látnivalót jelentenek. Zadar közelsége miatt rendkívül ideális számos kikapcsolódási, strandolási, túrázási célra. Illetve egy középkori erődítmény romjait is meg lehet csodálni.

Ha érdekel a környék, akkor ajánlom figyelmedbe Zadar nyaralás cikkemet is.

A Marina Dalmacia kikötőben járó hajók és a nyári szezonban pezsgő élet mindig tartogat látnivalót.

Ha pedig felkeressük a közelben fekvő Zadar és Nin városokat, akkor egészen biztos, hogy nem fogunk unatkozni az érdekes látnivalók között. A közelben találhatóak a Plitvicei tavak, illetve a Paklenica Nemzeti Park, Krka vízesés és a Kornáti szigetek is.

A Horvátország hajóval aloldalon még sok érdekes cikket olvashatsz!

Sukosan tudnivalók

Magyar feliratra, tájékoztatásra ne nagyon számítsunk. A helyiek nagyon barátságosak, vendégszeretők. A fizetőeszköz a Horvát Kuna (HRK). Az éttermekben a horvát és dalmát konyha jellegzetes ételeit kóstolhatjuk meg.

A térség már a római időkben is lakott volt. A falu történelme során többször is tulajdonost váltott. Volt magyar, bizánci, velencei, francia, osztrák fennhatóság alatt is. Számos alkalommal lerombolták, kifosztották a törökök. Virágzása a 18. században indult. Lakossága növekszik, ahogy népszerűsége és a turizmusból élők száma is.

 

Ha érdekelnek a tengeri hajóutak Horvátországba vagy akár bármely más helyre, akkor vedd fel a kapcsolatot velem és részletes tájékoztatást kapsz!

Akár ezen a telefonszámon: +36709473030