Ibiza

🙂 Ibiza – Napfény – Tengerpart – Csillogás – Bulifőváros 🙂

Ibiza Európa buliközpontja, de annál egyben jóval több is. Csendesebb, családok számára is teljes mértékben megfelelő nyaralóhelyeket, szép természeti kincseket, valamint csodás homokos strandokat is kínál. A másik népszerű baleári sziget, Mallorca ugyanakkor jóval több látnivalót, program- és kirándulási lehetőséget nyújt, és az egy változatosabb sziget, akinek nem a bulizás a fontos, jobban járhat Mallorcával ilyen szempontból, bár Ibizában sem fog senki csalódni. Ibiza ugyanakkor kisebb, és könnyebben bejárható. Az alábbiakban bemutatjuk Ibiza szórakozóhelyeit, településeit, látnivalóit, a legjobb kirándulási lehetőségeket, egy bevezető rész, és Ibiza közlekedésének áttekintése után. Tippeket, és tanácsokat is adunk Ibizát megjártak beszámolói alapján a legjobb, gondtalan bulizáshoz. Oldalunkon szállások keresésére is lehetőség van, a legjobb árakon.

Ibiza a Baleári-szigetek harmadik legnagyobb tagja, a legnagyobb Mallorca, és a második legnagyobb Menorca után. Kb. 45 km hosszú, és 25 km széles, Területe 571 km2, ez nagyjából a Balaton felületének felel meg, 20 km2-rel kisebb a magyarországi tónál. 79 km-re fekszik Valencia partjaitól. A sziget népessége kb. 130 ezer fő, amely a nyári hónapokban a többszörösére nő.

Ibiza szigete leginkább legendás, és igen vad éjszakai élete miatt ismert, a sziget a fiatalok kedvencének számít. Számos világhírű, valóban a világ legjobbjainak számító (de a legtöbbször igen zsúfolt) szórakozóhelyének köszönhetően a spanyol sziget a bulizás szimbólumává vált, a sziget a földkerekség partyfővárosának számít. Itt minden éjjel megy az ismerkedés és a buli. Ibiza példátlan toleranciájáról is ismert: elviselik itt a részeg fiatalokat, akik a legbotrányosabban viselkednek, a melegeket, a punkokat – mindenkit!

 

Ibiza, Cala Mastella

Ibiza, Amnesia, Amnesia – Ibiza

Azonban Ibizát nem csak a bulizás miatt érdemes felkeresni. A csendesebb nyaralás keresők nyugodtabb, családbarát településeket is találhatnak a szigeten, ahogy a zsúfolt strandokon kívül csak gyalogosan megközelíthető, háboríthatatlan kis öblök is vannak. Ibiza több, mint csak egy bulisziget: fantasztikus faunája és flórája miatt sokan Európa legszebb szigetének tartják. Kulturális-történelmi emlékei, és természeti szépségei miatt az UNESCO Ibiza teljes területét az a Világörökség részévé nyilvánította. Ibizát gyakran hívják “Fehér szigetnek” a tengerpart fantasztikus homokja, jellegzetes, hófehérre festett középkori hangulatú házai, és szűk kis utcácskái miatt. Ibizán járva érdemes megtekinteni az innen hajóval elérhető, döbbenetesen szép, és romlatlan Formentera szigetét, amelyet Európa egyik utolsó paradicsomának tartanak.

 

Ibiza, Cala Mastella

Szállások Ibizán: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

 —> Nyaralás Ibizán <—

Ibiza közlekedés, repülőtér

Budapestről Ibizára a legegyszerűbben és a legolcsóbban eljutni közvetlenül Budapestről, a Wizz Air, 2016-os menetrend szerint június 18.-, szeptember 18. között, odafele szombaton 21:55-kor, visszafele vasárnap hajnalban 0:55-kor induló repülőgépeivel lehet. Amennyiben a Wizz Air időpontjai valakinek nem megfelelőek, vagy valaki nem Budapestről, hanem más országból érkezne, számos más lehetőség is van fapados járatokat igénybe véve átszállással olcsón odajutni. Például a Ryanair, vagy az EasyJet fapadosaival, amelyek Londonból indulnak. Londonig pedig Budapestről is közlekednek fapados járatok: a Ryanair, a Wizz Air és az EasyJet repülőgépei. Vagy akár madridi vagy barcelonai átszállással, pl. a Ryanair, a Vueling, vagy az Iberia Express gépeivel is Ibizára lehet repülni. A különböző variációk kereséséhez a skyscanner.hu oldalt ajánljuk, azonban a portálon megtalált lehetőségeket ne ott, hanem a légitársaságok hivatalos oldalán foglaljuk le, és a légitársaságok oldalán is nézzünk variációkat.

Másik lehetőség Barcelonából hajóval jönni (7-9 órás út). A Balearia és a Trasmediterranea hajótársaságok indítanak kompokat, az oldalukon lehet foglalni, és ellenőrizni az indulási időpontokat és árakat.

A reptérről taxival, vagy tömegközlekedéssel lehet bejutni. Ha taxival mennénk, csak a hivatalos taxikat válasszuk, még ha sorban is kell állni. A 10-es busz 3,50 EUR-s árért közlekedik a reptér és Ibiza város között. Novembertől áprilisig 30, áprilistól októberig 20 percenként, ezen belül júliusban és augusztusban 15 percenként. A 9-es busz megy a repülőtérről San Antonióba, a viteldíj 4 EUR. A busz óránként jár. A 24-es busz a repteret Cala Novával, Es Canarral, és Santa Euláriával köti össze. A jegyár 4 EUR, a busz minden órában indul.

A szigeten belüli közlekedéshez a buszmenetrend ITT és ITT található. EZEN az oldalon pedig az tekinthető át, hogy a sziget egyes részein hányas számú buszok közlekednek, mi hova megy, melyik busz menetrendjét nézzük. A szigeten 3 nagy buszpályaudvar van, Ibiza városban, San Antonióban, és Santa Eulariában. A három központi pályaudvartól mindenhova eljuthatunk Ibizán. A buszjegy árak nem egységesek, 1,55-4 EUR között mozognak. Buszjegy nem vehető a sofőrtől, jegyirodákban kell a felszállás előtt megvásárolni őket.

Létezik egy Discobus is, mely június elejétől szeptember végéig minden nap, egész éjszaka jár, és mellyel eljuthatunk a legnépszerűbb szórakozóhelyekre, és vissza a szállásunkhoz. Vonaljegy a buszra 3 EUR. Útvonalai ITT.

A taxik 20-30 EUR közötti árakon szállítják az utasokat a különböző városok között, 3-4 ember esetén, a kényelmet is figyelembe véve már jobban megérheti, mint buszozni. A hivatalos árak (2015-ös adatok): alapdíj 3,65 EUR az utcán leintve, 4,95 EUR telefonon hívval. Viteldíj: 1,09 EUR/km 7:00-21:00 között, 1,33 EUR/km 21:00-7:00 között, valamint szombaton 15:00-től, vasárnap és ünnepnapokon egész nap. Repülőtéri és kikötői kiegészítő díj: 1,80 EUR.

Vagy érdemes lehet a sziget bejárásához autót bérelni. A nyári hónapokban nehéz lehet autóhoz jutni, ezért érdemes előre foglalni. EZEN az oldalon összehasonlíthatók az autóbérlési cégek árai, és a legjobb árakon kölcsönözhetők autók.

Ibizából át lehet hajózni Formenterára, és Mallorcára. Menetrend, árak ITT, a Balearia oldalán.

Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni.

 

Ibiza repülőtér

Ibiza repülőtér

Ibiza klubjai, szórakozóhelyei

Ibiza egyik leghíresebb szórakozóhelye a San Rafael (San Rafel) település közelében található Privilege, amely a világ legnagyobb szórakozóhelye címével büszkélkedhet – 10 ezer főt képes befogadni! További világhírű szórakozóhelyek a San Antoniban lévő Eden, és az Eden közvetlen szomszédja, az Es Paradis, amely leginkább híres vízibulijairól ismert, és arról, hogy talán a legszebb klub a szigeten. 2012. júniusában nyitott San Antonio legújabb tengerparti klubja, az Ocean Beach Ibiza, ahol nappal és éjjel is buli van.

Privilege klub, Ibiza

Ibiza, Privilege

Es Paradis Club, Ibiza

Es Paradis

Híres, és népszerű klub a legendás Amnesia, az egyik első klub, 1976-ban nyílt. Kevesebb, mint 1 km-re található a Privilige-től, San Rafael és Cas Corp között (San Antoniotól busz közlekedik a klubhoz). Az Amnesiát az International Dance Awards díjának keretében 2007-ben a világ legjobb szórakozóhelyének választották. Habpartykat is tartanak itt. A Playa d’en Bossán, az ibizai repülőtérhez közel található Space pedig 2005-ben, és 2006-ban nyerte el ezt a díjat, sokak kedvenc ibizai klubja. A Space híres bulija a We love Sundays, az 1999 óta létező party, amely 22 órán át tart: vasárnap reggel 8-tól hétfő reggel 6-ig. Ez az egyik legmodernebb ibizai klub. Playa D’en Bossa másik klubja a Sankeys, ami egy 2011-ben nyílt underground dance klub 3 teremmel, tetőterasszal. Híres szórakozóhely a Pacha, az ibizai kikötő közelében található. Ibiza legrégebbi, 1973-ban megnyitott, egyik leghíresebb, és legjobb, kihagyhatatlan klubjában a house stílus dominál, de az 5 teremben természetesen más zenei stílusokra is lehet táncolni. A Pacha befogadóképessége 3000 fő. Szintén a kikötőben van az egyik legújabb klub, a 2013-ban megnyílt Booom!. A hatalmas klubokhoz képest sokkal kisebb, emberközelibb.

 

Amnesia, Ibiza

Ibiza, Amnesia

Space, Ibiza

Space, Ibiza

A DC10 a sziget egyetlen igazi underground klubja, a repülőtér mellett található, Sant Jordiból 15-20 perc gyaloglással elérhető. Leghíresebb a hétfői bulikról. Ez nem az az elegáns, hatalmas klub, nincs dress code, vagy VIP-rész, a zene mellett másban is megmutatkozik a különbség a többi ibizai szórakozóhelytől. Az egyik legkülönlegesebb szórakozási lehetőség a rendszeresen teltházas Zoo Project szabadtéri buli. Egy régi állatkert területén működik, és mindenki testfestéssel érkezik. A Benimussa Parkban, Ibiza nyugati részén található.

Bulizási tippek, tanácsok, fontos információk

  • A klubokba csak 18 éven felüliek léphetnek be, ugyanakkor ritkán ellenőrizik az igazolványokat. Főleg akkor nézik meg, ha valaki tényleg fiatalnak néz ki.
  • Dress code a legtöbb klubban nincs, csak néhány elegánsabb, drágább helyen.
  • A legnagyobb sorok a klubok előtt 1:30-3:00 között vannak, érdemes tehát kb. éjfél-1 között érkezni.
  • Bulizás szempontjából május vége, és október eleje között kell meglátogatni a szigetet. Ezen időszakon kívül szinte kivétel nélkül minden szórakozóhely zárva van. A legtöbb ember júliusban és augusztusban látogat a szigetre, ezekben a hónapokban vannak a legnagyobb partyk. De augusztusban a hőség, és a tömeg is nagy, és az árak is magasabbak.
  • A legtöbb szórakozóhely a fővárosban, Eivissában, avagy ismertebb nevén Ibizában, annak környékén, Playa d’en Bossán, valamint a nyugati San Antonio településen összpontosul. Ezeket a helyeket válasszák, ezekben a városokban keressek szállást tehát azok, akik elsősorban bulizni mennek Ibizára.
  • A belépőjegyek 30-60 Eurótól kezdődnek, de a híresebb klubok nagyobb bulijaiért még ennél is többet elkérhetnek. Egyes klubokban ha a helyszínen, a buli éjszakáján veszünk belépőt, az akár 20 EUR-val drágább lehet, mint online, elővételben. Egy jó oldal elővételi bulibelépők vásárlására EZ. Elővételi jeggyel sok helyen sorban sem kell állni.
  • Egy sör 10-12 EUR-tól kezdődik a szórakozóhelyeken, egy vodkanarancs 15 EUR. Azonban az idelátogatók, és itt bulizók véleménye szerint megéri zsebbe nyúlni: az ibizai partyk életre szóló élményt nyújtanak
  • A sziget legtöbb szórakozóhelyén a dj-k általában a következő zenei stílusok lemezeit forgatják: Techno, House, Baleári House, Deep House, Progressive, Dubstep és Trance. Hogy melyik klubba milyen zene szól azt viszont nem lehet meghatározni, mivel ez estéről estére, promótertől függően változik.
  • A szórakozóhelyekre egyszerűen eljuthatunk a korábbiakban említett Discobus-szal.

 

Amnesia, Ibiza

Amnesia, Ibiza

 

Ibiza települései, látnivalói

 

Es Vedra

Az Es Vedra az első számú természeti látványosság Ibiza szigetén, kötelező látnivaló. A sziget délnyugati részénél lévő, hajóval elérhető kis sziklás sziget egy varázslatos, gyönyörű, békés hely, csodálatos kilátással. Érdemes egyik nap innen figyelni a naplementét, ami egyszerűen csodálatos, életünk egyik legszebb naplementéjét láthatjuk a szikláról, vagy környékéről.

Ibiza, Es Vedra

Cala d'Hort, Es Vedra

Ibiza, Es Vedra.

Ibiza város

 Ibiza fővárosát, az azonos nevű Ibizát, katalán nevén Eivissát tartják a sziget legcsodálatosabb településének. Itt minden egy helyen megtalálható, ami Ibizát világhírűvé tette. Élvezhetők a tenger hullámai, a simogató napsütés, az óváros sármja, és itt van a sziget egyik legpezsgőbb éjszakai élete, a város nyaranta mindig rendkívül zsúfolt, és igazán hangulatos. Eivissának strandja ugyan nincs, de a város határán kívül rögtön megkezdődnek a homokos partok. A 37 ezer lakosú fővárost a helyiek csak “Vila”-nak hívják. Eivissa települése két részből áll: az óvárosból (Dalt Villa), és a modern részből (Eixample).

Az óváros látványa lenyűgöző, ha csak bulizni is megyünk Ibizára, érdemes ide egy kirándulást tenni, és felmenni a csúcson található katedrálisig. Nagy élmény sétálni a szűk, meredek utcákon, és csodálni az ősi falakat, tornyokat, a tipikus mediterrán fehér házakat, vagy az elképesztő kilátást, és élvezni a békés hangulatot. Az óváros leghíresebb építészeti nevezetességei a katedrális és a városháza. Érdemes nem délután a legnagyobb hőségben felgyalogolni.

 

 —> Nyaralás Ibizán <—

 

Szintén nagyon hangulatos a város kikőtője, amit az egyik este érdemes megtekinteni, átérezni annak pezsgését, csodálni a luxushajók látványát, nézni a kisebb- és nagyobb hajók érkezését. A főváros híres nevezetessége még a Necrópolis Puig des Molins, az óváros dombja alatt elterülő, Kr. e. 7. század óta létező ősi temető, a történelem kedvelői számára ajánlott látványosság, melyet a 20. század elején kezdtek feltárni.

 

Ibiza, óváros

Ibiza, óváros

Eivissa

Ibiza, óváros.

Platja de Ses Cavallet és Platja de ses Salines

A fővárostól 10 km-re délnyugatra helyezkedik el két híres, felkapott strand, a homokos Platja de ses Cavallet, és a szintén homokos Platja de ses Salines, melynek közelében sólepárlók tekinthetők meg. Mindkét strandon engedélyezett a meztelen fürdőzés is.

Talamanca

A sziget fővárosánál sokkal nyugodtabb az Ibiza kikötőjétől mindössze 15 percre található Talamanca. Igen népszerű hely, de itt nem olyan nagy a nyüzsgés, jól lehet pihenni. Széles, homokos tengerpartja remek kikapcsolódást kínál.

Playa d’en Bossa

Playa d’en Bossa Ibiza egyik legnépszerűbb, és viszonylag drágább része, a főváros és a repülőtér között félúton található. Itt van a sziget leghosszabb homokos strandja, amely remek vízisport-lehetőségeket kínál, és a település ad otthont a Space, és Ushuaia diszkónak, a kisebb Sankeys klubnak, és a világhírű és a Bora Bora tengerparti klubnak, és viszonylag közel van a Pacha klub is. Playa d’en Bossában működik egy aquapark is, az Aquamar. Ezen kívül számtalan vízisportolási lehetőség is adott, lehet jet skizni is. Fiataloknak ideális hely tehát, kisgyerekes családoknak nem.

 

Playa d'en Bossa, Ibiza

Playa d’en Bossa.

San Antonio

San Antonio (San Antoni) a főváros mellett a sziget másik legpezsgőbb éjszakai élettel rendelkező települése, híres klubjai: Eden, Es Paradis. A sziget nyugati részén található. Meglehetősen népszerű a britek körében. San Antonio híres csodálatos napnyugtájáról is. Öblét Európa egyik legszebbjének tartják. Strandja széles, homokos, lassan mélyülő.

San Antonio azért is vonzó, mert innen Ibiza legszebb strandjai érhetők el. A sziget egyik legszebb, leghíresebb (de ezért sajnos mindig zsúfolt) strandja, a Cala Compte San Antonióból hajóval és busszal is elérhető. Egy másik gyönyörű strand a közelben a Cala Comptéval ellentétben békés, nem zsúfolt Cala Salada. Ide csak autóval lehet eljutni. A Cala Bassa már elérhető busszal és hajóval ezért a Cala Comptéhoz hasonlóan zsúfolt, de gyönyörű part. A Cala Bassán van egy beach club is. Nagyon drága itt enni, és inni, tehát érdemes lehet ételt és italt magunkkal vinni.

 

Cala Compte

Cala Compte.

Santa Eularia

A sziget harmadik legnagyobb üdülő-települése Santa Eularia a családok, és a csendesebb nyaralást keresők kedvelt helye. Homokos tengerpartja, és pálmafás promenádja igen szép. Ez a sziget egyik gasztronómiai és kulturális központja. Szép látnivalója az 52 m magas Puig de Missa dombon található Església de Puig de Missa templom. Érdemes ide felmászni, a kilátás is elbűvölő.

 

Santa Eularia

Santa Eularia.

Puig de Missa

Puig de Missa, Santa Eularia éjszaka.

Es Cana

A sziget keleti részén található Es Cana (Es Canar), ahol a híres hippi-piac található, szintén családbarát pihenést tesz lehetővé, bár ez viszonylag már pezsgőbb hely. Lehetőség van vízi sportolásra is, Es Cana körül pedig gyönyörű, romlatlan strandok találhatók. Itt szinte alig vannak éjszakai klubok. Ibiza egyik különlegessége az itteni hippi piac. Es Cana településen, a Punta Arabi klubnál tartják szerdánként, 10-19 óra között. Az igen hangulatos piacon egzotikus batikokat, és egyéb hippikelléket lehet vásárolni a sziget hippijeitől.

 

Es Cana

Es Cana.

Cala LLonga

Cala Llonga is egy kis, csendes, családdal, gyerekekkel ideális hely, amely egy igazán festői öbölben helyezkedik el. Ibiza város és Santa Eulária között van, Ibiza keleti részén. Lassan mélyülő, széles, homokos tengerpartja, mögötte a kis dombok csodálatos látványt nyújtanak. Nem kell lemondani itt sem a vízisportokról: ejtőernyős vízisízés, búvárkodás, szörfözés, vízisí, és strandröplabda is kipróbálható. Előnye, hogy amellett csendes hely, a szórakozóhelyektől nincs messze, így aki bulizni akar, de mégis egy csendes helyen megszállni, magát kipihenni, annak nagyon előnyös Cala Llonga.

 

Cala Llonga

Cala Llonga.

Cala Vadella

Cala Vadella Santa Eulariához hasonlóan csendes, békés, családi üdülőváros. Egy szép, elszigetelt, domb lábánál lévő öbölben fekszik. Kis strandja júliusban és augusztusban elég zsúfolt tud lenni. A többi üdülőhelytől, és a szórakozóhelyektől kiesik, a sziget délnyugati részén helyezkedik el, de autóval, és busszal is könnyen el lehet ide jutni, nem olyan nagy azért Ibiza.

 

Cala Vadella, Ibiza

Portinatx

Portinatx Ibiza legészakibb nyaralóközpontja. Kicsit kijjebb esik, itt megszállva szükség lesz autóbérlésre. De ezért is nyugodt, békés – amellett hogy egy gyönyörű hely, sokak szerint Ibiza legszebb üdülővárosa. Ahogy az előzőekből is kiderülhetett, tipikus családi, gyermekes családoknak megfelelő célpont, számottevő éjszakai élet nélkül. Strandjai lassan mélyülnek.

 

Portinatx, Ibiza

Portinatx

 

A turizmustól távol lévő kis falukban, mint Santa Ines, San Carlos San José, vagy San Miguel pedig megismerhető az igazi, hamisíthatatlan, bájos, romantikus, “falusi” Ibiza.

 

 —> Nyaralás Ibizán <—

 

Shopping Cart

No products in the cart.

Ez a honlap (sütiket) cookie-kat használ, hogy még jobb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás