[activecampaign form=1]

A A Horvát Adria szigetvilága – Gyakran, csak úgy emlegetik hogy, gyöngyöket szórtak a tengerbe. Így alakultak ki, az Adria, földközi tenger szigetei.

Szombat megérkezés a bázis kikötőbe, Sibenik Zaton, vagy Marina Mandalina kikötőbe. Kihajózás ismerkedés a hajóval. (kagylótelepek megtekintése, felhajózás a Prokljansko Jezero öbölbe, egy szűk csatornán keresztül. Vissza a bázis kikötőbe.
Vasárnap Reggel/délelőtt kihajózás a báziskötőből, elhajózás Sibenikbe, majd a Szent Antal Csatornán keresztül kihajózunk, megtekintjük a tengeralattjáró bunkereket. Majd a Szent Miklós Vár rom megtekintése. Kikötés egy partfalnál, majd a vár rom sétával megközelítve, bejárható.
Továbbhajózás, a Kornati szigetek irányába. Kaprije sziget – Kakan sziget – Zírje sziget. Éjszakázás boyára kötve, valamelyik sziget közelében, fürdés a tengerben.
Hétfő reggel/délelőtt továbbhajózunk a nyílt tengerre, majd iránynak vesszük a Otok Kornati – Dugi Otok szigeteket, Smokvicai öbölben fürdés a tengerben, az éjszakát, vagy a Smokvicai öbölben, vagy továbbhajózva, a Zut sziget valamelyik öblében töltjük.
Kedd Reggel/délelőtt Zut szigetről, vagy a Smokvicai öbölből továbbhajózunk Ugljan szigetét megkerülve Zadar városa felé, megtekinteni a Tengeri orgonát, az Öt kút terét, a piac és a nagyhajók kikötőjét. Az éjszakát, Zadar városában, a kikötőben töltjük.
Szerda Reggel/délelőtt tovább hajózunk a Pasmani átjáró – csatorna felé, áthajózva a csatornán, Zverinak felé hajózva, kihajózunk a nyílt tengerre, Dugi Otok mentén visszahajózunk a kornati szigetek között Sibenik felé. Éjszakát Dugi Ototk szigeten valamelyik marinában, vagy boyára kötve töltjük. Fürdés a tengerben.
Csütörtök Hajózás a kornati szigetek között, Sibenikhez közeledve, a Lucica öbel felé. Az éjszakát az öbölben töltjük, horgonyon.
Péntek reggel elhajózunk az öbölből, a Szent Antal Csatorna felé, majd behajózunk, a Szent Miklós Vár rom mellet, és a Tengeralattjáró bunkerek mellet, kikötés Sibenik Városban, városnézés, a katedrális megtekintése. Majd visszahajózás Zatonba, vagy Marina Mandalinára.
Szombat reggel, Hajóleadás, hazautazás.
“a hajózni vágyók, minden nap rugalmasan módosíthatják az útvonalat, a fenti útvonal, csak példa”

 

online_shop_gomb