[activecampaign form=1][activecampaign form=1]

k Körülbelül így képzelik el magukat a szicíliaiak. Nagyon büszkék szigetükre, hagyományaikra és konyhájukra. a legtöbb helyi tárt karokkal fogadja a külföldieket és ha még egy pár olasz szót szicíliai dialektusban elrebegünk, még meg is hívnak bennünket magukhoz vacsorára.
Nos, Szicíliában nincs olyan benzinkút, ahol ne szolgálnának fel egy tökéletes eszpresszót (a paninik és pizzák mellett természetesen). A barista szakma mintha mindenkinek a vérében lenne, még a leghíresebb külföldi kávézók is megirigyelhetik a tudományukat.

A legjobb éttermekben még terítő sincs Ez így igaz, ahol nincs étlap, terítő – sőt még néha fal sem – azok a legjobb éttermek a szigeten. A legolcsóbb bárok és trattóriák is olyan minőségű ételeket szolgálnak fel, hogy tátva marad a szánk. Természetesen Szicíliában is vannak puccos éttermek és híres szakácsok, de ha az igazi szicíliai konyhát szeretnénk felfedezni, azt ne ott keressük.

Éhes gyomorral irány a hegyekbe Azért is érdemes éhes gyomorral a hegyekbe utazni, mert Szicília délkeleti hegyes-völgyes részén számtalan szálláshely található, ami az agroturizmus jegyében működik. Az itt felszolgált ételek kiváló minőségűek és elkészítésükhöz csakis a  gazdaságokban megtermelt friss alapanyagokat használnak fel. Az egyik ilyen hely Agriturismo Leone Noto közelében. Érdemes 1-2 napot eltölteni a világ zajától távol  megismerkedni a házigazdákkal, akik kemény munkával olivát termelnek és szőlőt termelnek borkészítéshez.

Irány a piac Ha reggel, akkor irány a piac, mert az élet itt kezdődik Szicíliában. A szigeten két nagyon híres piac található; az egyik a cataniai halpiac a Piazza Carlo Alberton, a másik pedig a palermói Ballaró (húspiac). Ezen a két helyen minden megtalálható, ami szem-szájnak az ingere. Itt minden friss és tényleg kiváló minőségű. Egy jó tanács, ha Palermóban járunk: egyáltalán ne csináljunk semmit, csak élvezzük az életet. Ami ebben az esetben azt jelenti, hogy hotel helyett béreljünk egy apartmant és szálljunk meg ott. A különös hangulatot árasztó palotában (butera28.it) számos apartman áll rendelkezésünkre elfogadható árakon. Ez a palota egykor a híres író Giuseppe Tomasi di Lampedusa tulajdonában volt, ő írta egyébként A párduc című regényt.

 


 

online_shop_gomb