Lehet akár a Brothers Szigetek, vagy az Elphinstone a kitűzött cél, a Vörös-tenger közepén, hajós búvárszafariként mindet végighajózhatja – merülheti, akciós kínálatunkban ez a hajós túra is megtalálható

A tenger közepén csak hajóval közelíthető meg ez a két sziget: a Kis Brother és a Nagy Brother.
Az utóbbi könnyen felismerhető világítótornyáról, amelyet az angolok építettek 1880-ban. A sziget északi oldalán fekszik egy nagy katonai hajó, az Aida II roncsa. A hajó 1957-ben süllyedt el. A sziget nyugati oldala otthont nyújt barakudák, doktorhalak, makrélák, csattogóhalak nagy csapatának és természetesen a cápáknak – olykor látni tigriscápákat is.

A vízfelszín alatt 3-4 méterre elterülő ovális zátony körül cápák tanyáznak. Az északi platónál 20-25 méter mélységben a fennsíkon pörölycápák cirkálnak, a hajók alatt 5-15 méteren rendszeres látogatók a fehér uszonyú óceáni cápák. Minden oldalról meredek fal nyúlik le a mélybe, amelyen gyönyörű, egészséges gorgóniák telepedtek meg és rendkívül látványos, pulzáló élővilág található. Az erős áramlatok miatt csak tapasztalt búvároknak ajánlott.