Az első alkalom után jön a rászokás fázisa: még egyszer, még egyszer, aztán már gazdaságosabb lenne egy használt jet skit venni. A profik pedig már nyomják a hajtűkanyart, 100 felett tépnek a vízen, le akarnak menni a tengerre is. Rákattantak, a jet ski lett a hobbijuk. Egy próbálkozást szerintem megér, és ha a hajós nyaralás közben, lehetőséged van kipróbálni, gondolj a cikkre.

Amennyiben kezdőként, egy jet paradicsomba zarándokolsz el, úgy fel kell készülni a lúzer szerepkörre, még véletlenül sem fognak összetéveszteni Don Johnsonnal. Nézelődsz, téblábolsz, mert a legtöbben rendszeres látogatói a helynek. Tudják a sorrendet, mit, hogyan kell csinálni, hová kell menni, szakszavakat használnak. Fel is merülhet benned, hogy visszaszállsz a kocsiba, aztán inkább megnézed otthon a Miami Vice-t vagy a Waterworld.

Ehelyett inkább vállald fel magad – a kezdőt –, hiszen mindenki járt ebben a szerepkörben. Kis hercehurca után, megkapod a járművet, amit nagyon könnyű kezelni. Indítókulcsot kell használni, amit a kezedhez kötnek, a kormány bal felén start gomb, jobb oldalon a gázkar. Nem olyan bonyolult, hamar ráérzel, egyre magabiztosabban vezeted, igaz nem százzal, mint a profik. Miután megtanultad az egyensúlyozást a sebességgel próbálkozol, félve, de egyre feljebb kapcsolsz.

A szél lesz az első, amit megkedvelsz, a sebesség mérőfoka, a szabadság megtestesítője. Jó érzés, hogy húzza az arcodat, tépi a hajad. A víz fröccsen, hidegnek érzed a legnagyobb kánikula idején is. Lassan elfelejted, hogy mások is vannak a vízen, csak tiéd a pálya. (Ha látnád magad kívülről, azonnal visszamennél a kikötőbe.) Az első próbálkozásnak ez a lényege, hogy ráérezz, egy baromi nagy, 150-200 lóerős járművet vezetsz, ami olyasmi, mint a motor, de a víz miatt mégis misztikusabb.

Hajós nyaralásod alkalmával, egészen biztosan lehetőség nyílik más vízi sportok kipróbálására is. Hajós nyaralásod foglalásakor jelezheted nekünk, hogy mi mindent szeretnél kipróbálni, amennyiben lehetőség van rá, természetesen megvalósítjuk az álmod. Nyaralása nálunk, szakértő kezekben van.