Ez egy igazi kalandozó, felfedező tengeri kajakozás lesz, ahol minden nap más és más Dalmát Szigetet fedezünk majd fel. Így sokkal több természeti csodával találkozhatunk.

A tengeri hajós nyaralás rendkívül felemelő érzés, sokkal természetközelibb, mint bármi más. A tenger felől a szárazföldre lépni, és mindent a parthoz mérni olyan új perspektívát ad, amely valóban csak ezeken a túrákon nyílik meg előttünk. Amikor a katamaránt kikötve, útra kelünk egy kajakkal, a szabadság utáni vágy hajt bennünk a szigetek közé.

kajakozas

A 7 napos túra 🙂

A túra kialakításakor az elsődleges cél az volt, hogy minél szebb, minél vadregényesebb tájakra juthassunk el, és ott is tölthessük az időt. A hajónkon a szállásokat is adottak egy túrához, így a legszebb tengerparti helyeken, közvetlenül egy öbölben alszunk majd, akár a csillagos ég alatt is 🙂

 

Horvátország, Losinj

losinj

1. nap szombat
Osorban találkozó. Délután kettő körül vízre tesszük a kajakokat, és evezünk egyet a közeli öbölben. Mindenki kipróbálhatja magát egy biztonságos öbölben, ahol egy kis oktatást is tartunk.  Este a helyi kempingben alszunk, ami a tengerparton helyezkedik el.

unije

2. nap vasárnap
Átevezünk az első közeli kis szigetre, Unije-be, amit a csend szigetének is neveznek, mert nincsenek a szigeten autók. Ez egy piciny kis halászsziget, ahol jókat csemegézhetünk a közeli éttermekben, amelyből kettő is található a szigeten.

3. nap hétfő
Srakane Male szigetcsoport.  Ezek már tényleg apró kis szigetecskék, amelyek már túl vannak az Óperencián is. Itt szigetről-szigetre haladunk majd előre, amíg elérjük Susák szigetét. Ez egy geológiai csoda a Tokaji szőlőshöz hasonlóan – itt is homokon terem a szőlő. A szigeten megtekinthetünk egy várat is, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik.

4. nap kedd

Mali Losinj
Az Adria szigeteinek legnagyobb települése, Lošinj sziget fővárosa. Van rá lehetőség, hogy a városba is beevezzünk, ami tele van szórakozóhelyekkel, így az esti buli garantált. De aki nyugodtabb programra vágyik, az egy hangulatos esti közös vacsorán is részt vehet, egy közeli eldugott kis öbölben.

5. nap szerda
Ilovik, Virágok szigete
Ez egy igazi lakatlan sziget, ahol csak az ajtó nyikorgása és a fák lombjainak zúgása hallatszik a közös beszélgetések hátterében. Nagyon szép homokos tengerpartja van, és telis-tele van virágokkal. Mivel teljesen lakatlan, így pincérek sincsenek, ezért itt mindenki hozott anyagból készíti el a vacsoráját.

Ilovik

6. nap Csütörtök Veli Losinj
Olyan, mint egy mini Velence. Az utcák zegzugosak, kajakkal bárhová el lehet jutni, nagyon hangulatos kis városka.

7. nap péntek
Visszaevezünk Osorba, ahol 700 méter magasból tekinthetjük meg a környező szigeteket, többek között azt az útvonalat is, amit a 7 nap alatt bejártunk. Három és fél óra alatt juthatunk fel a csúcsra, de megéri a fáradtságot, mert a kilátás lélegzetelállító.

  • teljes felszerelés a hétvége során (hajó, lapát, mellény, vízhatlan zsákok)
  • túravezetést 7 napon keresztül,
  • eljuthatsz a leg vadregényesebb helyekre, ahol még a madár sem jár,
  • felszerelések helyi transzfere,

Felejthetetlen élmények, fényképek 🙂