Churros – recept

????????????????

(Spanyol Édesség)

 

Hozzávalók

kb/4 adaghoz:

Az édességhez

2.5 dl víz
2 ek barna cukor
1 csipet só
8 dkg vaj
15 dkg finomliszt
2 db tojás
0.5 teáskanál vanília aroma
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
3 dl csokoládés puding (a mártogatáshoz)

 

 

A tetejére

5 dkg cukor
2 teáskanál fahéj
A mártogatáshoz

3 dl csokoládés puding

 

Elkészítés:

Egy edénybe öntsük vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre.
Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni a tésztát.

Adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát, majd robotgép (én fakanalat használtam) segítségével keverjük simára.

Forrósítsunk olajat (nem kell bő olaj, de forró legyen, vagy sütőben magas hőfokon nagyon rövid ideig fogjuk sütni) és készítsük elő a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat.

Tegyünk egy csillag formájú véget a habzsákra (célszerű eldobható habzsákot használni, nekem az anyag nem vált be, kifolyt mellette a tészta).

Töltsük bele a masszát, és szépen nyomkodjuk bele a forró olajba a kb. 5-10 cm-s fánkcsíkokat (célszerű egy háztartási olló használata, amivel le tudjuk vágni a habzsákból kijövő fánkcsíkokat).

 

Sütés:

Vigyázz Nagyon Hamar sül! Amint pirult, már kész is.

 

 

 

Töltelékkel is lehet turbózni:

Csoki – Vanília – Banán krémmel – Nutellával is tölthető, vagy akár Mézzel is meg lehet locsolni.

Kókuszba is lehet forgatni, Mogyorós Csokival is le lehet önteni, megszórhatod a tetejét tört mandulával, dióval.

Csak a képzeleted szab határt, és persze a kamrád!

 

 

 

Költsége kb: 500 Ft.

 

Ahhoz képest hogy egy katamaránon készült, Jelena Rozga vagy Severina zenéje szól a háttérben, menet közben sütkérezem és közben még a kormányra is figyelek …

  • Szerintem tök jól sikerült! Persze tudom kéne a kinyomó zsák, de hát ez nem egy cukrász üzem szerencsére. A funkciót tökéletesen megteszi egy zacskó is. ELFOGYOTT! 🙂