Nin az adriai tenger partján fekvő horvát koronázó város. Meghatározó történelmi múlttal, különleges strandokkal, éghajlattal és történelmi jelentőségű épületekkel rendelkezik. Egy kiszáradt folyó medrére épült. Ezért az egész terület homokos. Egy Nin nyaralás minden korosztály számára tartogat életre szóló élményeket!

Nin tudnivalók

Nin óvárosa Dalmáciában, Zára megyében található. Zadartól 16 km-re. rendkívül kis területen

A kellemes éghajlatát egész évben megőrzi, ezért a tavaszi, őszi kirándulások ideális célpontja. Az idősebb korosztály szívesen választja gyógykezelések, túrázások számára. Híres gyógyiszapjáról, amit reumatikus problémák kezelésére ajánlanak.

Az út nagy részét autópályán lehet megtenni egészen Zadarig. Onnan már csak 16 km kényelmes autózásra van Nin.
Budapest- Nin távolság: 634 km

A sókereskedelemnek ókorig visszanyúló hagyományai vannak. A halászat és turizmus természetesen meghatározó. Strandolni, kirándulni, műemlékeket látogatni és búvárkodni is bőven van lehetőség!

Nin strandok

Nin strandok tekintetében rendkívül kedvező lehetőséget nyújt a strandolni vágyók számára. A Nin nyaralás kihagyhatatlan eleme a csodás naplemente! Kiülni a tengerpartra, érezni a lágy szellő simogatását, távolban a hegyek látványa és természetesen a nap lenyugvó szín kavalkádja.

Mivel az egész terület homokos, ezért az összes strand is homokos. Hosszan elnyúló strandjai ideálisak kisgyermekes családoknak, hisz biztonságos, kényelmes strandolást nyújtanak. Méltán népszerűek. Lassan mélyülő, sekély partokkal rendelkezik. A közelben fekszik a Velebit hegység, ahonnan időnként hűvösebb légáramlatok érkeznek. Ettől sokkal kellemesebb éghajlatú, a nyári kánikulát is könnyebben elviselhető.

Ha kíváncsi vagy, milyen egy tengeri hajóút során a vitorlázás felejthetetlen élményét átélni, akkor vedd fel a kapcsolatot velem és kimerítő tájékoztatást kapsz! Még vezethetsz is egy katamaránt vagy yachtot! A Zadar hajós utazás című cikkben részletesen írok a Zadar és környéke hajós utazásról…

Akár ezen a telefonszámon: +36709473030

Horvátország legszebb strandja

A Királyné strandja az egyik legszebb horvát strand. A hosszú, sekély tengerpart a távolban fekvő hegységgel gyönyörű látványt nyújt.

A Horvátország hajóval aloldalon több olyan cikket is olvashatsz, amiben a hajóval megközelíthető úticélokról írok.

Nin látnivalók

Szent Miklós templom

A Szent Miklós templomban a legenda szerint hét királyt is megkoronáztak. Korai román stílusú emlékmű.

Nin óvárosa

Az óváros mindössze 500 m átmérőjű. Rendkívül kicsi, de annál hangulatosabb! Két kőhíd vezet oda.

Szent Kereszt templom

A helyiek szerint ez a világ legkisebb katedrálisa. Rendkívül régi, a IX. század közepén épült és érintetlen állapotban maradt fenn.

Római mozaikok

A római időkból itt maradt romokat, szép mozaikokat is meg lehet csodálni folyamatosan látogatható kiállításon.

nin-terkep

Nin környéke

A környék számos izgalmas felfedezésre váró látnivalót tartogat! Mindenki megtalálja a számára legjobb kikapcsolódási lehetőséget. A Paklenica Nemzeti Park, a Krka vízesés is a közelben van. Továbbá folyamatosan induló hajókirándulásokkal felfedezhetőek a környékbeli szigetek is.

Zadar

Zadar egy külön nyaralást megér! Számos látnivaló az óvárostól kezdve, a Tengeri Orgona, a Nap köszöntése, valamint több templom és emlékmű is várja a látogatókat.
Ha szeretnéd jobban megismerni Zadar titkait, akkor a Zadar nyaralás című cikkemet ajánlom!

Sukosan

Egyik legnagyobb horvát kikötőjével, műemlékeivel és jól felszerelt strandjaival szintén ideális célpont lehet.
Sukosan, egy hangulatos kisváros, ha érdekel, milyen titkokat rejt, akkor a Sukosan című cikkemet ajánlom!
Nin tehát egyike Horvátország felkeresendő helyeinek. A nyaralás biztosan emlékezetes lesz!

Ha kíváncsi vagy, milyen egy tengeri hajóút során a vitorlázás felejthetetlen élményét átélni, akkor vedd fel a kapcsolatot velem és kimerítő tájékoztatást kapsz! Még vezethetsz is egy katamaránt vagy yachtot!

Akár ezen a telefonszámon: +36709473030