vitorlazas-az-adrian

Az Adria egy lenyűgözően szép, élményekkel teli nyaralást tartogat számodra is! Tudják ezt sokan, hiszen egyre népszerűbb módja a nyaralásnak a vitorlázás az Adrián! Egy képzett, tapasztalt kapitánnyal a fedélzeten bejárhatjuk a legszebb helyeket, eljuthatunk a legnépszerűbb kikötőkbe. Ne tartsd vissza magad, ha éppen napozni vagy fürdeni támad kedved! Megmártózhatsz a tenger kellemesen meleg vizében. A búvárkodás szerelmesei is megtalálják a lehetőséget, hogy hobbijuknak áldozzanak, hiszen számos búvárközpont közül lehet válogatni.

Ebben a cikkben minden hasznos információt megtudhatsz az adriai vitorlázásról!

Vitorlázás az Adrián kapitánnyal – Hasznos információk

Vannak szempontok, amiket érdemes figyelembe venni egy adriai vitorlázás megtervezése során. Fontos a kapitány tapasztalata, a hajó típusa, mérete. De az időpont megválasztását is az egyéni elképzelések jelentősen befolyásolhatják.

A kapitány

Ha kapitányt választunk, akkor mindenképpen olyanra bízzuk magunkat és nyaralásunkat, aki kellően képzett és tapasztalt hajós kapitány. Rendelkezzen a megfelelő képesítésekkel, engedélyekkel és nem árt, ha nem csak az Adrián, hanem a Földközi- tengeren és Atalnti- óceánon is szerzett tapasztalatokat.
Természetesen értsen a szükséges kommnikációs eszközökhöz, a térképészeti és navigációs ismeretei is teljesek legyenek.
Az se baj, ha ismeri a legkedveltebb és legeldugottabb szigeteket, öblöket is és idegenvezetői képességekkel is rendelkezik. Tájékozott legyen a helyi nevezetességek tekintetében és ismerje a helyi szabályozásokat, előírásokat.

Rólam, Zoltán kapitányról bővebben itt olvashatsz!

bavaria32_5

Vitorlás típusa

Sok kényelmes vitorlás hajó létezik. A típusa egy laikusnak szinte mindegy, hiszen a felszereltsége és technikai képességei lehetnek fontosak. Attól is függ, hogy milyen célra szeretnénk használni az adott hajót.
A Bavaria 46. 05′ típusú hajóval indulunk Sukosanból, ami kellő kényelmet és utazási élményt biztosít.

Ha kíváncsi vagy, milyen egy tengeri hajóút során a vitorlázás felejthetetlen élményét átélni, akkor vedd fel a kapcsolatot velem és kimerítő tájékoztatást kapsz! Még vezethetsz is egy katamaránt vagy yachtot!

Akár ezen a telefonszámon: +36709473030

Vitorlázás időpontja

Horvátország időjárása ideális április végétől egészen októberig a vitorlázáshoz. A tenger folyamatosan melegszik fel. A július és az augusztus a legforróbb, de a legnépszerűbb is. Ilyenkor zsúfolásig telnek a kikötők, a strandok és a városok. A költségek a hajós utak terén is olyankor a legmagasabbak. Mindenki a saját elképzelései alapján választja ki a legideálisabb időpontot.

Május 05-től indulnak hetente a vitorlás körutazások, egészen október 20-ig.

Vitorlás felszereltsége

Rendelkezzen a megfelelő kommunikációs és navigációs berendezésekkel. Az alapvető higiéniai, tisztálkodási feltételeknek feleljen meg. Konyha, zuhanyzó, wc szükséges. Illetve az elektronikai eszközök és háztartási berendezések közül a sütő, tűzhely, hűtő, fagyasztó, mikrohullámú sütő is alapvető tartozékok.
A mentőmellények, elsősegély felszerelés és gumicsónakok megléte szintén fontos a biztonságos hajózáshoz.

Érdekel milyen lehet egy tengeri vitorlázás élménye? A Tengeri vitorlázás című írásomban erről számolok be!

Vitorlás nyaralás Horvátország – Úti cél

Az úti cél szabadon választható, mindig megbeszélés tárgya. Nem kell mereven ragaszkodni egy megszokott útvonalhoz, menetrendhez. Akkor igazán önfeledt a hajó utazás, ha ott kötsz ki, ahol és amikor szeretnéd. Ettől lesz spontán és emlékezetes!

Vitorlázás az Adrián kapitánnyal- Mit vigyek magammal?

  • Hivatalos iratok, utasbiztosítás.
  • Fürdőruha! (egyértelmű:))
  • Pulóver, hosszú nadrág még a legforróbb napokon is jól jöhet éjszaka a hajó fedélzetén vagy egy szelesebb napon. Továbbá esőkabát, vízálló nadrág.
  • Naptej
  • Alapvető tisztálkodási eszközök.
  • Horvát fizetőeszköz, kuna.

Az étkezés egyénileg megoldott, a kikötések alkalmával be lehet vásárolni, illetve a helyi éttermeket kipróbálni.

Ha kíváncsi vagy, milyen egy tengeri hajóút során a vitorlázás felejthetetlen élményét átélni, akkor vedd fel a kapcsolatot velem és kimerítő tájékoztatást kapsz! Még vezethetsz is egy katamaránt vagy yachtot!

Akár ezen a telefonszámon: +36709473030