dubrovnik-latkep

Dubrovnik Horvátország legdélebbi pontján fekszik. Méltán nevezik a délszláv Athénnak vagy az Adria gyöngyének. A mediterrán hangulat gyönyörű kulturális és történelmi örökségekkel ötvöződik. Ha egyszer jártál itt, biztosan vissza fogsz vágyódni!

Ha egy nyaralást tervezünk a környéken, akkor vannak olyan látnivalók, amiket mindenképpen meg kell nézni. Ebben a cikkben összeszedtük Dubrovnik vagy magyar nevén Ragusa, legszebb és legérdekesebb turista célpontjait.

Tudnivalók Dubrovnikról

Dubrovnik megközelítése

Magyarországtól a legmesszebb fekvő horvát város. Budapesttől 940 km-re. Az A4-es autópályán Zágrábig, majd az A1-es autópályán a bosnyák határig vezet az út, ahol személyi igazolványt is elfogadnak az átlépéshez. Utána a 8-as főúton kell haladnunk Dubrovnikig.

De hajóval is könnyedén megközelíthető, hiszen tengerparton fekszik és méghozzá stratégiailag is fontos helyen. Egy hajós utazás alkalmával ide is eljuthatsz, akár velünk!

Dubrovnik repülőtere a 3. legnagyobb az országban. Sokan jönnek repülővel a világ minden tájáról.

Dubrovnik térképen

Dubrovnik strandjai

Kiváló minőségűek, igényesek és vegyesen találhatunk kavicsos és homokos strandokat a környéken. Ezek közül most megemlítünk néhányat.

  • Búza

Az óváros délnyugati részén található kavicsos strand nagyon közel a városhoz.

  • Banje

Az óvárostól délre fekvő kavicsos strand.

  • Lapad

Homokos strand az óvárostól kb. 10 percre. Nagy méretű, jól felszerelt strand éttermekkel, játszóterekkel, kávézókkal.

  • Copacabana strand

Többféle vizisportot is kipróbálhatunk itt. Kavicsos- betonos strand.

  • Lopud sziget strandja

Lopud szigeten homokos strandot is találunk.

Ha Dubrovnikot és környékét teljesen más szemszögből fedeznéd fel, akkor a hajós túrát ajánlom Neked! A Dubrovnik hajós utazás című cikkemben részletesen is írok róla!

Te is átélheted egy tengeri hajóút során a vitorlázás felejthetetlen élményét, felfedezheted az Adriát, a Földközi tengert vagy akár távolabbi célpontokat! Vedd fel a kapcsolatot velem és kimerítő tájékoztatást kapsz! Még vezethetsz is egy katamaránt vagy yachtot!

Akár ezen a telefonszámon: +36709473030

Dubrovnik látnivalói, nevezetességei

Nem lehet mindent felsorolni, csak néhányat ízelítőül emelnénk ki.

Bokar erőd

A városfal része és sokáig védelmi célokat szolgáló monstrum ma már Dubrovnik egyik látványossága. Színházi darabokat is tartanak itt.

Minceta erőd

A város jelképének számító erőd a városfal része. Csodás kilátás tárul elénk az erős toronyból.

Onofrio kútja

A nápolyi, Onofrio della Cava által épített eredeti kút megsemmisült. Ezért ma mrá csak az újjáépített kutat csodálhatjuk meg, ami a város vízhálózatának része. Igazi, hűvös ivóvíz felfrissíti a fáradt utazókat.

Stradun

A város főutcája, az óváros legszélesebb utcája is egyben. Hangulata utánozhatatlan és egyben kihagyhatatlan, ha Dubrovnikban járunk. Az éttermek és boltok megőrizték régies kinézetüket. Érdemes a környékbeli szűk utcácskákat is bejárni.

dubrovnik-stradun

Dubrovniki katedrális

Barokk stílusú katedrális, aminek a helyén még a 7. században is katedrális állt. Rendkívül szép arany kegytárgyakat tartanak itt.

Dubrovnik óváros

A Kulturális Világörökség része. Hangulatos szűk utcák, középkori stílusú épületek és számos turista célpont található. Pl. a Szent Balázs temploma, Onofrio kút, Orlando oszlop, Rektori palota, Sponza palota.

A Horvátország nevezetességei hajóval című cikkemben Dubrovnik és hozzá hasonló gyönyörű túrista célpontok szerepelnek!

Dubrovnik libegő

Ha Dubrovnik látnivalói érdekelnek, akkor egyszerre láthatod mindet a libegőről! Persze nagyon kicsiben és csak 4 percig, de ne hagyd ki! 🙂

Az óriási élményt nyújtó libegőt mindenképpen ki kell próbálni! A város felett 4 perc alatt teszi meg a 778 méteres utat, miközben elénk tárul a gyönyörű kilátás.

Dubrovnik parkolás

Az óvárosba autók nem hajthatnak be. A város más pontjain pedig óriási a zsúfoltság, nem könnyű parkolóhelyet találni. Az óránkénti parkolás 30-40 kuna.

Parkolóház: Javna garaža, címe: Javna Zagrebačka ulica bb.

dubrovnik-varfal

Dubrovnik és környéke

Lokrum sziget

Nemzeti parkként nyilvántartott sziget lakatlan, pusztán egy Bencés kolostort és az érintetlen természetet találjuk itt. Óránként közlekednek hajójáratok, de este 8 óra után már nem lehet a szigeten tartózkodni.

Trsteno Arborétum

A világ legrégibb arborétuma. Dubrovniktól 20 kilométerre található, 25 hektáron rendkívül ritka fafajták, több száz különleges növény található.

Korcula szigete

Korcula szigete szintén felejthetetlen látványt tartogat! A Korcula sziget, látnivalók című cikkben részletesen írtunk róla!

korcula-latkep

Kotor

Montenegró egyik igazi mediterrán hangulatú tengerparti kis városa. Az olasz építészet erős hatása és a kulturális örökségek, látnivalók nagy száma miatt kedvelt turista központ.

Montenegró

Dubrovnik közel fekszik Montenegróhoz, ezért a környéken kirándulva felfedezhetjük ezen apró ország szépségeit is.

 

Összegezve:

Fedezd fel Dubrovnikot akár egy kellemes hajós nyaralás során, ahol megismerheted rejtett szépségeit és a környéket, anélkül, hogy külön fizetned kellene érte! Hiszen az út során még számos más gyönyörű helyet meglátogatunk!

Te is átélheted egy tengeri hajóút során a vitorlázás felejthetetlen élményét, felfedezheted az Adriát, a Földközi tengert vagy akár távolabbi célpontokat! Vedd fel a kapcsolatot velem és kimerítő tájékoztatást kapsz! Még vezethetsz is egy katamaránt vagy yachtot!

Akár ezen a telefonszámon: +36709473030