dubrovnik-hajos-utazas

Dubrovnik a legtávolabb fekvő horvát tengerparti város Magyarországtól. Jelentős kikötővel, reptérrel is rendelkezik. Sokak szerint a legcsodálatosabb horvát város! Az biztos, hogy aki egyszer járt itt, biztosan visszajön, mint ahogy a történelem során annyi híres ember.

Fedezd fel Dubrovnikot és környékét egy élményekkel teli hajós utazás során! Tapasztalt kapitánnyal, kényelmes és modern katamarán fedélzetén egy kis létszámú társasággal vagy akár a saját baráti társaságoddal hajózhatsz, amerre csak a kedved tartja! Dubrovnikra és környékére is szervezünk hajós utazásokat, amik garantáltan életre szóló élményt jelentenek majd! Ismerd meg a valódi Fiumét minden rejtett kincsével együtt!

Dubrovnik hajós utazás –Tudnivalók

Zoltán hajós kapitány vagyok, 2011 óta behajóztam az Atlanti óceánt, a Földközi tengert, az Adriai tengert és a Fekete tengert. Több száz szervezett hajós utazás és több ezer tengeri mérföld után Neked is megmutathatom a tengerek szépségeit, akár egy Dubrovnik hajós utazás, akár bármely más tengeri hajóút során, hiszen még megannyi más helyre is elhajózhatsz!

Csak írd meg nekem, hogy hova szeretnél elhajózni, mi a régóta tervezgetett úti célod? Cserébe én készítek egy árajánlatot kötelezettségektől mentesen!

Az utazások barátságos, közvetlen hangulatúak, hiszen a hajó maximum 12 fős létszámot tud elvinni.

Hajós nyaralás baráti társasággal

Gyakran előfordul, hogy egy több fős baráti társaság lefoglalja a hajó nagy részét vagy akár az egészet és az egész utazás egy óriási baráti összejövetelként telik el!

Ha kíváncsi vagy, milyen egy tengeri hajóút során a vitorlázás felejthetetlen élményét átélni, akkor vedd fel a kapcsolatot velem és kimerítő tájékoztatást kapsz! Még vezethetsz is egy katamaránt vagy yachtot!

Akár ezen a telefonszámon: +36709473030

Dubrovnik hajós utazás időpont

Az időpont a jelentkezések számától függ.  Még nincsen konkrét időpont, de ha jelzed a szándékodat, akkor egyeztethetünk egy olyan időpontot, ami mindenkinek megfelel.

Dubrovnik hajós utazás –  vitorlás fedélzetén

A hajó típusa Bavaria 46. 05’

Kétszemélyes kabinok ágyneművel, fürdő, konyha, alapvető elektronikai eszközök, sütő, tűzhely, hűtő, wc. A szükséges teljes biztonsági felszerelést is.

 

Mit hozzak magammal?

Egy nagyadag lelkesedést és kalandvágyat mindenképpen! J Mivel az étkezést mindenki önállóan oldja meg, ezért lehet hozni egy kis hazait, ha ki szeretnénk pótolni az utazás során éttermekben és a helyi piacon vásárolt ételeket.

Érdemes még pakolni egy váltás meleg ruhát a szelesebb, esősebb napokra, ha esetleg úgy alakulna az időjárás. Naptej és fürdőruha egyértelmű! Ha búvárkodni szeretnél és van saját felszerelés, akkor azt is hozd, hiszen van búvárkodásra is lehetőség! Horvát fizetőeszközre, vagyis kúnára is szükség lesz, hogy kedvedre válogathass a helyi piacok kivételesen sokszínű kínálatából. Hivatalos iratok, biztosítás. Alapvető tisztálkodási eszközök.

Dubrovnik hajós utazás – Útvonal

Nincs konkrét útvonal, de érdemes megnézni a közelben fekvő hajós látnivalókat, hiszen egyedi módon láthatod és ismerheted meg ezeket a helyeket! Dubrovnik és környéke egyaránt csodálatos és rengeteg felfedezni váró helyet találhatsz! Kisebb szigetek, öblök, környékbeli nemzeti parkok, kirándulóhelyek és még megannyi turista célpont! Elhajózhatunk az Adria legdélibb pontjára, érinthetjük az olasz partokat… a lehetőségek száma végtelen!

dubrovnik-kikoto

Hogy jutok el Dubrovnikba?

Dubrovnikot autóval két irányból is megközelíthetjük Budapesttől. A hosszabb úton 941 km-re található, de a horvát autópályákon és utakon kell leautózni ezt a távolságot. A rövidebb út 779 km, de Szerbián és Horvátországon keresztül vezet az út.

Mit érdemes tudni Dubrovnikról?

Dubrovnik Horvátország 3. legnagyobb repülőterével rendelkezik. Rengeteg turista keresi fel főleg a nyári időszakban. Emiatt sokszor már zsúfolt az óváros. Ettől függetlenül érdemes felfedező túrára indulni, de inkább a kora reggeli vagy esti órákban.

Horvátországi hajós utazások célpontjai lehetnek még:

Fiume hajós utazás

Pula hajós utazás

Korcula hajós utazás

Zadar hajós utazás

Rovinj hajós utazás

Dubrovnik főutcája

Stradun- nak hívják a helyiek a város legszebb és legrégibb épületekkel övezett utcája. A városnézést is itt érdemes kezdeni és megismerni a legnépszerűbb nevezetességeket. Majd finomat vacsorázni az egyik helyi étteremben és megnézni a naplementét a kikötőben vagy az egyik strandon.

Dubrovnik látnivalók

Érdemes megnézni a barokk stílusú dubrovniki katedrálist, az Onofrio kútját, a Minceta erődöt és végig sétálni a várfalon. A várfal a legjobb állapotban fennmaradt középkori várfal Horvátországban. Gönyörű kilátás tárul elénk valamennyi pontjáról.

Kavicsos és homokos strandokat egyaránt találhatunk a közelben. A környékbeli szigetekről pedig nem is lehet eleget beszélni, annyira lélegzetelállítóak!

Ha részletesen szeretnél olvasni Dubrovnikról, akkor a Dubrovnik látnivalók című cikkemet ajánlom!