korcula-hajos-utazas

Megismernéd az „Édenkertet”? Ideális nyaralóhelyet keresel családodnak vagy párban nyaralnátok? Varázslatos mediterrán hangulatával Korcula elvarázsol!
Korcula Horvátország legdélebbi szigete. Az út nem rövid, cserébe viszont kivételes élményben lesz részed! Pálmafák és homokos tengerpartok, eldugott öblök és középkori szűk utcák… Ez Korcula!

Korcula hajós utazás –Tudnivalók

Zoltán hajós kapitány vagyok, 2011 óta behajóztam az Atlanti óceánt, a Földközi tengert, az Adriai tengert és a Fekete tengert. Több száz szervezett hajós utazás és több ezer tengeri mérföld után Neked is megmutathatom a tengerek szépségeit, akár egy Korcula hajós utazás, akár bármely más tengeri hajóút során, hiszen még megannyi más helyre is elhajózhatsz!
Csak írd meg nekem, hogy hova szeretnél elhajózni, mi a régóta tervezgetett úti célod? Cserébe én készítek egy árajánlatot kötelezettségektől mentesen!
Az utazások barátságos, közvetlen hangulatúak, hiszen a hajó maximum 12 fős létszámot tud elvinni.

Egy adriai hajós körutazás mindig felejthetetlen élmény! Több százat szerveztem és vezettem már, de egyik se volt ugyanolyan. Mindig más és más élmények várnak újabb és újabb helyeken!

Korcula hajós utazás – Időpont

Az időpont a jelentkezések számától függ. Egyenlőre nincs konkrét időpont, de ha jelzed a szándékodat, akkor egyeztethetünk egy olyan időpontot, ami mindenkinek megfelel.

korcula-latkep

Korcula hajós utazás – Vitorlás fedélzetén

A hajó típusa Bavaria 46. 05’
Kétszemélyes kabinok ágyneművel, fürdő, konyha, alapvető elektronikai eszközök, sütő, tűzhely, hűtő, wc. A szükséges teljes biztonsági felszerelést is.

Mit hozzak magammal?

Egy nagyadag lelkesedést és kalandvágyat mindenképpen! 🙂 Mivel az étkezést mindenki önállóan oldja meg, ezért lehet hozni egy kis hazait, ha ki szeretnénk pótolni az utazás során éttermekben és a helyi piacon vásárolt ételeket. Érdemes még egy váltás meleg ruhát a szelesebb, esősebb napokra, ha esetleg úgy alakulna az időjárás. Naptej és fürdőruha egyértelmű! Ha búvárkodni szeretnél és van saját felszerelés, akkor azt is hozd, hiszen van búvárkodásra is lehetőség! Horvát fizetőeszközre, vagyis kúnára is szükség lesz, hogy kedvedre válogathass a helyi piacok kivételesen sokszínű kínálatából. Hivatalos iratok, biztosítás. Alapvető tisztálkodási eszközök.

Ha kíváncsi vagy, milyen egy tengeri hajóút során a vitorlázás felejthetetlen élményét átélni, akkor vedd fel a kapcsolatot velem és kimerítő tájékoztatást kapsz! Még vezethetsz is egy katamaránt vagy yachtot!

Akár ezen a telefonszámon: +36709473030

Korcula hajós utazás – Útvonal

Nincs konkrét útvonal, de érdemes megnézni a közelben fekvő hajós látnivalókat, hiszen egyedi módon láthatod és ismerheted meg ezeket a helyeket! Az biztos, hogy bejárjuk Korculát és a környékét és arra hajózunk még, amerre kedvünk tartja!

Hogy jutok el Korculába?

Korcula Budapesttől 918 km-re fekszik Dalmáciában. Ha autóval mész, akkor Zadar, Split, Makarska mellett haladsz el, majd komppal kell átkelned Korcula szigetére. Persze, az is izgalmas megoldás, ha valahol Zadar környékén hajóra szállsz és egy adriai hajós körutazás során felfedezel több tucat hajós úticélt és többek között elhajózol Korculára! Jól hangzik?! Én megszervezem, neked csak részt kell venned rajta!

Mit érdemes tudni Korculáról?

Korcula, Dalmácia legnagyobb és legdélebbi szigete. Az Adriai tenger partján fekszik. Híres a homokos tengerpartjairól, festői látványáról és az óváros nevezetességeiről. A legenda szerint itt található Marco Polo szülőháza. De nem szabad kihagyni az óváros keskeny, kanyargós középkori hangulatú utcáit, ahol megannyi művész és árus mutatja be portékáit.
Fedezd fel a Szent Márk katedrálist, a Revelin tornyot, a városfalat és a két városkaput! Ha van időd, akkor érdemes a környéket is megismerni, hiszen Vela Luka és a Skoji szigetek is kihagyhatatlan!

Részletesen írtam Korculáról és környékéről a Korcula sziget, látnivalók című cikkemben!

Horvátországi hajós utazások célpontjai lehetnek még:

Dubrovnik hajós utazás

Fiume hajós utazás

Pula hajós utazás

Zadar hajós utazás

Rovinj hajós utazás

Ha kíváncsi vagy, milyen egy tengeri hajóút során a vitorlázás felejthetetlen élményét átélni, akkor vedd fel a kapcsolatot velem és kimerítő tájékoztatást kapsz! Még vezethetsz is egy katamaránt vagy yachtot!

Akár ezen a telefonszámon: +36709473030

A Hajós Nyár weboldala azt a célt tűzte ki, hogy mindenkinek megmutassa, milyen egy hajós utazás a világ bármely részén!