fiume-hajos-utazas

Fiume, avagy horvát nevén Rijeka fekszik legközelebb Magyarországhoz a horvát tengerparti városok közül. A legjelentősebb kikötővel és csodás Monarchia korabeli épületekkel, kulturális örökséggel rendelkezik. Egy hajós utazás során érdemes érinteni ezt a gyönyörű várost! Hajózás szempontjából pedig egyértelműen kiemelt jelentőségű kikötője mérete és fekvése miatt!

Fedezd fel Fiumét és környékét egy élményekkel teli hajós utazás során! Tapasztalt kapitánnyal, kényelmes és modern katamarán fedélzetén egy kis létszámú társasággal vagy akár a saját baráti társaságoddal hajózhatsz, amerre csak a kedved tartja! Fiuméra és környékére is szervezünk hajós utazásokat, amik garantáltan életre szóló élményt jelentenek majd! Ismerd meg a valódi Fiumét minden rejtett kincsével együtt!

Fiume hajós utazás –Tudnivalók

Zoltán hajós kapitány vagyok, 2011 óta behajóztam az Atlanti óceánt, a Földközi tengert, az Adriai tengert és a Fekete tengert. Több száz szervezett hajós utazás és több ezer tengeri mérföld után Neked is megmutathatom a tengerek szépségeit, akár egy Fiume hajós utazás, akár bármely más tengeri hajóút során, hiszen még mrijeka-kikotoegannyi más helyre is elhajózhatsz!
Csak írd meg nekem, hogy hova szeretnél elhajózni, mi a régóta tervezgetett úti célod? Cserébe én készítek egy árajánlatot kötelezettségektől mentesen!
Az utazások barátságos, közvetlen hangulatúak, hiszen a hajó maximum 12 fős létszámot tud elvinni.

 

Hajós nyaralás baráti társasággal

Gyakran előfordul, hogy egy több fős baráti társaság lefoglalja a hajó nagy részét vagy akár az egészet és az egész utazás egy óriási baráti összejövetelként telik el!
Fiume hajós utazás időpont
Az időpont a jelentkezések számától függ. Egyenlőre nincs konkrét időpont, de ha jelzed a szándékodat, akkor egyeztethetünk egy olyan időpontot, ami mindenkinek megfelel.

Ha kíváncsi vagy, milyen egy tengeri hajóút során a vitorlázás felejthetetlen élményét átélni, akkor vedd fel a kapcsolatot velem és kimerítő tájékoztatást kapsz! Még vezethetsz is egy katamaránt vagy yachtot!

Akár ezen a telefonszámon: +36709473030

Fiume hajós utazás – Vitorlás fedélzetén

A vitorlás hajó

Bavaria 46. 05’
Kétszemélyes kabinok ágyneművel, fürdő, konyha, alapvető elektronikai eszközök, sütő, tűzhely, hűtő, wc. A szükséges teljes biztonsági felszerelést is.

Mit hozzak magammal?

Egy nagyadag lelkesedést és kalandvágyat mindenképpen! 🙂 Mivel az étkezést mindenki önállóan oldja meg, ezért lehet hozni egy kis hazait, ha ki szeretnénk pótolni az utazás során éttermekben és a helyi piacon vásárolt ételeket.

Érdemes még pakolni egy váltás meleg ruhát a szelesebb, esősebb napokra, ha esetleg úgy alakulna az időjárás. Naptej és fürdőruha egyértelmű! Ha búvárkodni szeretnél és van saját felszerelés, akkor azt is hozd, hiszen van búvárkodásra is lehetőség! Horvát fizetőeszközre, vagyis kúnára is szükség lesz, hogy kedvedre válogathass a helyi piacok kivételesen sokszínű kínálatából. Hivatalos iratok, biztosítás. Alapvető tisztálkodási eszközök.

Fiume hajós utazás – Útvonal

Nincs konkrét útvonal, de érdemes megnézni a közelben fekvő hajós látnivalókat, hiszen egyedi módon láthatod és ismerheted meg ezeket a helyeket! Fiume, avagy Rijeka és környéke bővelkedik apróbb szigetekkel, öblökkel, izgalmas vízi célpontokkal. Elhajózhatunk az Adria legészakibb pontjára, érinthetjük az olasz partokat… a lehetőségek száma végtelen!

Hogy jutok el Fiuméba?

Fiume Budapesttől 506 km-re, a Kvarner öböl partján fekszik. Autóval könnyen megközelíthető autópályán, de hajóval egészen különleges élményt nyújt!

Mit érdemes tudni Fiuméról?

Fiume Horvátország 3. legnagyobb városa. Az Adriai tenger partján fekszik.
Fiume belvárosát Korzónak hívják a helyiek. Olyan érzésünk lehet, mintha Budapesten az Andrássy úton sétálnánk, hiszen ugyanabban az időszakban fejlődött sokat mindkét város és a közös történelmi vonatkozások sok nyomot hagytak. A Korzóban találjuk az Óratornyot, ami a város egyik védjegye.

Érdemes a helyi halpiacot meglátogatni és a kikötőt is megcsodálni. Persze, ha hajóval érkezünk, akkor ez mindenkép megtörténik! 🙂

A Szent Vitus Székesegyházat vagy a Trsat várát is érdemes megnézni közelebbről.
A strandok nagyon jó minőségűek, úgyhogy a családi nyaralások számára is kitűnő célpont!

Horvátországi hajós utazások célpontjai lehetnek még:

Dubrovnik hajós utazás

Pula hajós utazás

Korcula hajós utazás

Zadar hajós utazás

Rovinj hajós utazás

Ha részletesen szeretnél olvasni Fiuméról, akkor a Fiume, avagy Rijeka látnivalói című cikkemben részletesen írok róla!